Zeytinyağlı Pırasa

Herkes zaten biliyordur. Zeytinyağlı pırasa yemeğini ben de herkesin bildiği şekilde yapıyorum. İlginç bir şey beklemeyin. Zaten bu haliyle de yeterince lezzetli...

Pek gerekli malzemeler

    5 orta boy Pırasa
    1 su bardağından az zeytin yağı
    yarım  kahve fincanı Pirinç
    2 adet küçük Havuç
    1 adet Kuru Soğan
    yarım adet Limon
    2 adet Domates
    1 çay kaşığı Toz Şeker
    Tuz
    
Pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır. Uzunlamasına baklava dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içersine atılır.
Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur. Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur. Kapağı açılır. Birbuçuk bardak Su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Orta ateşte pişirilir.

Bakalım olmadı ilginç bir tarif yazarım bir gün pırasayla ilgili... Evet...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı