Ispanak Suyuna Domates Çorbası

Diyelim ki ıspanağı haşlamanız gerekti. Örneğin bir önceki tarifteki salatayı yapmanız gerekiyor. Suyunu kullanmayacaksınız. Peki, dökecek misiniz? Ne münasebet! O su yapacağınız çorba için çok lezzetli bir aroma...
Malzemeler:
  • haşlanmış ıspanağın suyu
  • 6-7 adet orta büyüklükteki domates ezmesi (mevsiminde değiliz, o yüzden ben annemin yazdan hazırlayıp derin dondurucuya sakladığı domates soslarından kullandım)
  • karabiber
  • tuz
  • tel şehriye
  • fesleğen
  • tavuk suyu (tablet de olabilir)
  • süt
  • belki de biraz krema
Ispanağın suyu soğumuşsa yeniden kaynaması için ocağın altını yakın. Kaynayınca içine domates sosunuzu ekleyin. Tavuk suyunu ya da tabletinizi tencereye atıp eritin. tel şehriye boşaltın. yarım su bardağı olabilir. Tenceremiz orta büyüklükteyse içindeki su seviyesini tencerenin yarısına kadar değilse su takviye ederek arttırın. tuz ve karabiber serpin. İyice karıştırarak yarım su bardağı süt ilave edin. Eğer keyfiniz isterse bir miktar da krema ekleyebilirsiniz. Çorbadan beklediğiniz kıvam neyse ona göre davranmanız kadar normal bir şey yok :)

İyice kaynadıktan sonra çorbamıza kuru fesleğen de serpin. Tenceremiz kaynamaya başlayıp orbamız yanlardan köpürünce  artık servise hazır demektir.

Sevgiyle...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı