Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği
Portakal suyu içerken aklıma geldi. Portakal suyuyla güzel
olan bazı sebzeler var. Örneğin pırasa çok güzel oluyor. Kereviz de harika
oluyor. Ispanak da olur dedim. Sonra bir baktım zaten millet yapıyormuş.
Çoook orijinal bir fikir değilmiş. Ben de birkaç Mutfak Arsızı dokunuşuyla
kendi yorumumu katayım dedim. Fena mı ettim? Etmedim. Şahane oldu vallahi.
Lüzumundan fazla gerekli malzemeler:
Yarım kilo ayıklanmış ve doğranmış halde ıspanak
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
Yarım bardak su
Yarım çay bardağı bulgur
Zerdeçal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
İki diş sarımsak
Bir bardak portakal suyu (taze)
Yarım çay bardağından da az limon suyu
Bir tatlı kaşığına yakın tuz
Bir çay kaşığı şeker
Öncelikle soğanı ince ince doğrayın. Sonra havucu
rendeleyin. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Bütün bunları iki yemek kaşığı
zeytin yağını koyduğunuz bir tavada 10-15 dakika yavaş yavaş soteleyin.
Renklerin değişmesini beklemeye gerek yok. Tatların birbirine karıştığını haber
veren o eşsiz koku yükseldiyse artık ocağın altını kapatabilirsiniz. Bunları kalan
zeytinyağını koyduğunuz tencereye atın. Üzerine ıspanakları atın. Hemen sonrada
su, limon ve portakal suyunu ekleyin ve güzelce birbirlerine geçirecek şekilde
karıştırın. Orada biri ocağı açalım mı diye sormadı mı hala?
Tabi daha tencere boşken kısık ateşte açacaktınız zaten. Üzerine bulguru
ekleyin. Baharatları istediğiniz kadar serpin. Birer tutam olsun tamam… Ölçü
vermesem kalacaksınız ortada vallahi. Neyse… Bugün çok ukala olduğumun
farkındayım.
İki diş sarımsağı önceden ince ince doğrayın. Olabildiği
kadar ince olsun. Oldukça ince olsun ama. Çok ince olsun. Tamam? Onları da pişmekte olan ıspanağa serpiverin. Şekeri ve tuzu atın. Güzelce karıştırıp orta
ateşte 15 dakika pişirin.
Oldu.
Yorumlar
Yorum Gönder