Kakaolu Zencefilli Ballı Krep

Efendim pek değerli Mutfak Arsızı dostları... Beni gördüğünüze şaşırdınız değil mi? Görmeye alışık olmadığınız bir gün... Perşembe... Evet... Bugün zaman zaman yaptığım bir tarifi paylaşmak isterim. Gayet enerji deposu olan bu tarifi güne başlarken ya da öğle saatlerinde yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. 

Kakaolu Zencefilli Balı Krep tarifi başlasın.

Gerekli malzemeler:

2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
200 gr ceviz kavrulmuş
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi ya da portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un haline getirilmiş ceviz

 Orada biri hani zencefil, hani bal, hani kakao mu dedi? Vallahi bravo... Demek ki tarifleri dikkatli okuyorsun. Aferin.

Yarım çay bardağı bal

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı zencefil

Evet o dikkatli arkadaşa da benden bir burun pıtı...

 


Zencefil, kakao, şeker, un haline getirilmiş ceviz ,portakal kabuğu şekerlemesi ya da rendesini, kabartma tozu ve unu karıştırın. Portakal kabuğu rendesi daha iyi olur. Böylelikle bir şekerlemeyle daha büyük şeker deposu oluşturmamış oluruz. (Sanki çok umursuyormuşum gibi) Yumurta, süt ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin, mikser ile iyice çırpın. Bir tavada tereyağını kızdırın, hamurdan azar azar dökerek arkalı önlü pişirin. Üzerine Bal ve ceviz döküp servis edin. 

Pratik bir şekilde karnınızı doyurmak her zaman mümkün... Hele ki bu tarif tam bir atom bombası... Benden söylemesi... Bunun içine nutella sürecek arkadaşlar da çıkacaktır. Aman aman...

Twitter 

Facebook 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı