Taze Zencefil Soslu Baharat Çeşnili Tavuk

Dedim ki kendime zencefil ne güzel şey! Hele ki şu sıralar pek çok yemekte kullanmak istiyorum. Taze zencefil pahalı, ancak zaten çok az miktarda kullanarak güzel sonuç alabildiğiniz için az miktar satın alıp bir müddet kullanabilirsiniz. Evet... Taze zencefil soslu tavuk tarifi başlasınnnnn!

Çok gerekli malzemeler;

  •  1 kırmızı biber, jülien dilimlenmiş
  •  1 yeşil biber, julien dilimlenmiş
  •  4 parça derisiz tavuk göğsü, uzun parçalara ayrılmış
  •  1 çorba kaşığı zeytinyağı
 Sos için,    
  • 1 kök taze zencefil,rendelenmiş
  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 kaşık un
  • 1 diş sarımsak,dövülmüş
  • 1 adet soğan, dilimlenmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  •  5 kaşık tereyağ
  • 200 ml krema
  • bir bardak süt
Bu gerekli malzemeler arasında az gerekli malzemelerden de biraz bahsedeyim. Kırmızı ve yeşil biberler keyfe göre kullanılabilir. Genellikle tavuk yemeklerinde iyi birer arkadaş olduklarını düşündüğümden sıklıkla kullanırım. Bunlar dışındaki her şey kullanılmalıdır.

Öncelikle uzun parçalara ayrılmış tavuk etlerini baharat çeşnisiyle bir güzel terbiyeliyelim. Onlar terbiyelenirken bir adet soğanı yemeklik doğrayalım. bir diş sarımsağı dövelim. Başka bir tabakta kırmızı ve yeşil biberleri julien olarak parçalara ayıralım. Sonra sosumuz için kolları sıvayalım ve ve bir tencereye beş kaşık tereyağını atıp eritin. Sonra sırasıyla iki kaşık unu atıp kavurun. Un kokusu çok yayılmadan soğan ve sarımsağı atıp kavurun. Soğanlar yumuşadığında bir kök rendelenmiş taze zencefili kavurmak için karışıma ekleyin. Bu esnada kremayı ve sütü ekleyin. Bütün bu pişirme işlemi yaklaşık 20 dakika sürecek. Daha doğrusu tencereniz yanlarından kaynamaya başladığında pişmesine 3 dakika kalmış demektir. Bu noktada tuzu ve zerdeçalı da ekleyin. 

Baharat çeşnili tavuk parçalarını sosu yaparken bir yandan zeytinyağında sotelemeye başlamışsınızdır umarım. Tavukların rengi değişmeye başlar başlamaz biberleri de atıp güzel kokular için hazırlanmaya başlayabilirsiniz. 

Yemek yaparken en sevdiğim şey... Sos ile etin aynı anda piştiği zamanlamayı sağlamak ki hep başarılı olmuşumdur söylemesi ayıp... 

Tavuklar pişti mi? Sos tamam mı? Haydi servis yapıverin o zaman göz zevkinize göre...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı