Sebzeli Tavuklu Lazanya

Daha önce sadece sebzeli bir lazanya yapmıştım. Bu seferki tavuklu olsun istiyorum.

Malzemeler:
  •  Lazanya yaprakları
  • 400 gr. tavuk göğsü sote
  • 1 adet kırmızı çarliston biber
  • 1 adet yeşil çarliston biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet havuç
  • 150 gram kadar yer elması
  • 2 adet orta boy patates
  • domates sosu
  • 2 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  •  200 gr rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri
Beşamel sosu için; 

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
Önce yemeklik büyüklükte iki adet soğanı doğruyoruz. Yağı kızdırdığımız tencereye atıyoruz. Soğanların iyice pişmesini beklerken, kalan malzemeleri de ufak ufak hazırlayalım ki sıkışmayalım. Havuçları bu sefer hafif incelikte dilimlere ayıralım. Onlar bittikten sonra üç çeşit biberi de julien parçalara ayırın. Sonra bu biberleri soğanımız piştiyse tencereye atıyoruz. Biberlerin muhteşem kokusu pişmiş bir kıvama geldiyse bu karışıma önce tavukları atıp iyice karıştırıyoruz. Tavuklar renk değiştirince dilimlenmiş havuçları ve domates sosumuzu ilave ediyoruz. böylelikle oluşan bu yemek suyu pişmeyi kolaylaştıracak bütün bu lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayacak. Bu aşamada ince ince kıyılmış sarımsakları da ekleyin. Şimdi tencerenin içinde olmazsa olmaz bir aşk yaşanmaya başladı. Tuz ilave ettikten sonra, küp şeklinde iki adet patatesi doğrayıp karışıma ekleyin. Bu karışım bir süre daha pişerken yer elmalarını alıp iyice dışını temizleyin. Ve küçük küpler haline getirmeye çalışın. Bunları da karışıma ekleyin.

Bu son malzememizi ekledikten sonra yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişmeye devam edecek. Bizse o sırada kaşar ya da parmesan rendelerimizi hazırlayalım. Beşamel sosumuzu yapalım. beşamel sosu tarifi için tıklayın. Daha önceki lazanya tarifimizde de mevcut.

Artık lazanyamızın zengin harcı da beşamel sosumuz da hazır. Bundan sonra yapacağımız tek şey bu aşk için biraz daha emek sarf etmek... Orta büyüklükte kare bir cam pişirme kabını alın. Altını azıcık beşamel sosla ve lazanya iç malzemesiyle azıcık sıvayın. Böylece yağ kullanmadan lazanyanın alta yapışmasını engellemiş oluruz. Bu işlemden sonra alt katman lazanya yapraklarımızı diziyoruz. Aralara beşamel sos ve lazanya içlerini koyarak katlarımızı çıkıyoruz. Malzememizin yettiği ölçüde kat çıkabilirsiniz. Dilerseniz lazanya içine de biraz beşamel sosu ekleyebilirsiniz.  Böylelikle iç içe geçmelerini pişerken lezzetlerinin birbirine bulaşmalarını kolaylaştırmış oluruz. 

Artık son katı bitirip üstünü lazanya yapraklarıyla kapattıysak kalan beşamel sosunu lazanyanın üzerine boşaltalım. Üstüne de parmesan ya da kaşar parçalarını dökelim ve 20 dakika 180 derecelik ısıda pişirelim. 

Piştikten sonra 10 dakika dinlendirmeyi unutmayın. Afiyet olsun...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı