Soğan Halkaları

Aslında çok birkaç tane soğan halkası tarifi var. Bu da bilinen bir tariftir. Paylaşayım dedim. Çünkü daha önce verdiğim köfte bohçasının yanına iyi bir arkadaş olabilir.

Gerekli malzemeler:


  •   1 su bardağı un
  •   1 adet yumurta akı
  •   2 çay kaşığı tuz
  •   2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
  •   3 adet soğan
  •   3/4 su bardağı maden suy
  •    1 çay bardağı ayçiçek yağ
  •    1 paket çıtır pane harcı
Soğanları soyup yuvarlak dilimleyin. Soğanların dışından başlayarak iki sıra halinde içlerini çıkarın. Yumurta akını tuzla köpük haline gelinceye kadar çırpın. Başka bir kapta un, maden suyu, sıvı yağ ve tuzu çırpın. Sonra içine çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırın. Ardından soğan halkalarını bu karışıma bulayın, pane harcı ekleyerek kızgın yağda kızartın. Bu da gördüğünüz gibi pratik bir çözüm.
Hem aniden gelen misafirleriniz için hoş bir atıştırmalık, hem de iyi bir yemek aperatifi olacak.
Bir gün şu yemekleri yapın, davet edin de yiyelim :)
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı