Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Sevgili Mutfak Arsızları... Leziz bir fırın makarna fikri vermemek için herhangi bir sebep görmüyorum. O yüzden hiç vakit kaybetmeden bir alt kata inelim. Zira gerekli malzemeler listesi orada...

  • 100 gr karnıbahar
  • 100 gr sucuk
  • e tabi bir paket de fırın makarna (yazmasaydım almayacak var mıydı sahi?)
  • 3 yumurta
  • 200 gr rendelenmiş kaşar
  • 1 adet kırmızı çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • iki diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
sos için;
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber
  • tuz
  • 1 buçuk bardak süt
  • 1 buçuk çay kaşığı köri
Önce karnıbaharları küçük parçalara ayırıp (küçük küçük çiçekler gibi olsun) az bir şey limonlu bir suyun içinde haşlamaya bırakın. Makarnaları da tabii başka bir tencerede haşlamaya bırakın. Her ikisi de andante olana kadar haşlansın. Yani ikisi de çok yumuşamayacak.

Bir tencereye az bir şey yağ koyun. haşlanması biten karnıbaharları sotelemeye başlayın. O sırada içine yemeklik doğradığınız soğanları ve dövülmüş sarımsağı ve küp şeklinde doğranmış sucukları atıp sotelemeye devam edin.Biberi de julien doğrayıp tencereye katın. sotelemeye devam edin. orta ateşte yaklaşık 15 dakika piştikten sonra zerdeçalı ekleyin. Tuz ve karabiberi de tercih ettiğiniz ölçüde ekleyin. Ben tuz koymadım. 3 ila 5 dakika sonra ocağın altını kapatıp dinlendirin.

Bir kenarda makarnanızın da suyu süzülmeye bırakılsın tabi bu arada. yaşlanıp suyun içinde beklemesin.

Büyük bir kaba 3 adet yumurtayı kırıp çırpın.Rendelenmiş kaşarınızın yarısını ve makarnaları yumurtayla birlikte iyice harmanlayın. 

Sonrasında beşamel sosunuzu hazırlayın. Beşamel sosunu daha önceki tariflerden bakarak hazırlayın. Tek fark olarak pişmeden birkaç dakika önce köri ve karabiber eklemeniz gerekiyor. Beşamel sosunu üç parçada kullanacasınız. Birincisi karnıbaharlı harcın içine karıştırarak... İkincisi makarnanın harmanına ekleyerek... En son da üst kısma döşeyerek. 

Önce makarna harmanının yarısını geniş bir cam pişirme tenceresinin içine dökün. Ortasına karnıbaharlı karışımı ekleyin. En üstüne geri kalan makarnaları düzgünce sıvayın. Sonra beşamel sosunun kalanı ve kaşar rendelerini üstüne ekleyin ve düzgünce yayın. 25 dakika 180 derecede fırınlayın. 

Haydi afiyet ola...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Ispanaklı Bulgur Pilavı