Köfte Bohçası


Değişik bir köfte yapalım şimdi de. Hiçbirimizin hayatında vazgeçemeyeceği lezzetlerden biri olan köftenin farklı bir yorumunu yapalım.
Gerekli malzemeler:
  • 600 gr yağlı dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz
  • ketçap
  • hardal
Köfteye iç malzemesi için gerekenler;
  • salam
  • sosis
  • sucuk (yumuşak)
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3 kurutulmuş domates
Kıymayı derin bir kaba alın. 1 adet soğanı mikserde iyice kıyın köfteye ekleyin. İçine bir adet yumurta kırın. bir su bardağından bir parmak fazla galeta unu ekleyin. Bir sıkım kadar ketçap ve hardal ekleyin. Karışımı yoğurun. Biraz yoğurduktan sonra kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip tüm karışımın iç içe geçtiğinden emin olana kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz köfteyi bekletirken, kızgın bir tavaya neredeyse ezerek kıyma kıvamına getirdiğiniz sucukları atın. Diğer bütün malzemeleri de olabildiğince ince doğrayıp tavaya atın iyice pişirin. Karışım bişerken hazırladığımız köftelerden büyük toplar koparın bunları yaymadan önce ortalarında bir boşluk bırakacak şekilde içlerine bastırın. çok derin bir boşluk olmasın ki köftemiz parçalanmasın. Yanlarında da köfteden bir duvar oluşacak. Tavadaki karışım piştiyse artık bu malzemeyi köftemizin için doldurmaya başlayabiliriz.Doldurduğumuz her bir köftenin üzerine başka bir küçük köfteyle hazırladığınız kapakları kapatın :) Birleşme yerlerini iyice bir araya getirin ki köftemiz pişerken parçalanmasın. Ve tabi olabildiği kadar yassı hale getirin. İçinde de malzeme olduğunu unutmayın. Malzemelerimizin dışarı taşmasını istemiyoruz. Bütün bu işlemler bittikten sonra. Hazırladığımız köfte bohçalarını hafif yağlanmış, yapışmaz bir tavada kızartmaya başlayın. Her iki tarafını iyice kızaran köftelerimiz fırına verilip 150 derecede 10 dakika daha pişecek. Sonra da mis gibi servis edilecek efendim.

Haydi öpücükler :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı