Ispanaklı Bulgur Pilavı
Heyyyy! Geri döndüüüüm. (Bu seslenme ünleminde teatral bir
tat var. Ona göre okuyun.)
Yemek tarifi mi okuyacağım, senin geyiklerinle mi
uğraşacağım, der gibi bakışlarını görür gibiyim. Seninle hiç papaz olmaya
niyetim yok. Haydi, in aşağıda da malzemeleri okudu. Markete git, alışveriş yap.
Yazıldığına göre gereken malzemelerin tam listesi:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gram
körpe ıspanak
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tencereye zeytinyağını ve tereyağını ekle tatlım. Bu ikisinin ortaya çıkardığı kokuyu ben çok
seviyorum vallahi… Tereyağı sıvı hale gelince rendelenmiş soğan ve ezilmiş
sarımsakları ekle canımın içi… Üzerine su ekle. İyice temizlenmiş ve doğranmış
ıspanakları ve ıslatıp süzdüğümüz bulgurları ekle. Tencerenin kapağını kapatıp bulgurlar
yumuşayıncaya kadar pişir. “Aaaa malzemelerde su yazmıyor amaaaa” dememiş
olmanı umuyorum. Sen daha bir şey duymadın. Çünkü servis sırasında üzerini
dereotuyla süsle diyeceğim. Dedim.
İsteğe göre baharatlar çeşitlendirilebilir. Ancak çok
curcuna olmasından da kaçın. Bu yemeğe ideal olan ek baharat pul biber
olabilir. Başka neler olabileceğini de bir ara kahve içip konuşuruz. Ne dersin?
Tamam tamam okuyucuya yazmıyorum. (Burada yazmak asılmak anlamında kullanılmıştır. Çok yönlü arsızlık da işte buna denir) Haydi öptüm, baaaay… :)
Yorumlar
Yorum Gönder