Ispanaklı Bulgur Pilavı

Heyyyy! Geri döndüüüüm. (Bu seslenme ünleminde teatral bir tat var. Ona göre okuyun.)
Yemek tarifi mi okuyacağım, senin geyiklerinle mi uğraşacağım, der gibi bakışlarını görür gibiyim. Seninle hiç papaz olmaya niyetim yok. Haydi, in aşağıda da malzemeleri okudu. Markete git, alışveriş yap.

Yazıldığına göre gereken malzemelerin tam listesi:

1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gram körpe ıspanak
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Tencereye zeytinyağını ve tereyağını ekle tatlım.  Bu ikisinin ortaya çıkardığı kokuyu ben çok seviyorum vallahi… Tereyağı sıvı hale gelince rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsakları ekle canımın içi… Üzerine su ekle. İyice temizlenmiş ve doğranmış ıspanakları ve ıslatıp süzdüğümüz bulgurları ekle. Tencerenin kapağını kapatıp bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişir. “Aaaa malzemelerde su yazmıyor amaaaa” dememiş olmanı umuyorum. Sen daha bir şey duymadın. Çünkü servis sırasında üzerini dereotuyla süsle diyeceğim. Dedim.
İsteğe göre baharatlar çeşitlendirilebilir. Ancak çok curcuna olmasından da kaçın. Bu yemeğe ideal olan ek baharat pul biber olabilir. Başka neler olabileceğini de bir ara kahve içip konuşuruz. Ne dersin?
Tamam tamam okuyucuya yazmıyorum. (Burada yazmak asılmak anlamında kullanılmıştır. Çok yönlü arsızlık da işte buna denir) Haydi öptüm, baaaay… :)









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)