Yoğurtlu Karnıbahar Salatası

Pek değerli canım okuyucum. Atarsız giriyorum bugün. Metroda, otobüste, vapurda, soyunma kabininde karşılaştığım insanların bir kısmı bu atarlı halimden şikayetçi... Diğer kısmı ise "ne bakıyorsun?" demek suretiyle beni çok rencide etti. Ama olsun. Canları sağ olsun.
Hemen tarifimize geçelim. 

Gerekli olmasa yazılmayacaklar listesi:

  • 1 adet küçük karnıbahar
  • 1 adet kırmızı çerliston biber
1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 50 ml krema
  • 2 adet havuç
  • Nane
  • Tuz
  • Sumak
Öncelikle yapılması gereken şu. Karnıbaharı çiçek çiçek parçalara bölerek saplarından ayırın.  Sonra da çerliston biberi jülien parçalara ayırın. Sonra da önce karnıbaharları kaynamaya başlayan suyun içine atıverin. birkaç dakika sonra da biberleri atın. Özellikle karnıbaharların kıvamı körpe ve yumuşak arası bir nokta olmalıdır. O yüzden ara ara çatalla kontrol edin.

Haşlama işlemi sürerken sosu da aradan çıkarın. Yoğurdun için sarımsakları dövüp ekleyin karıştırın. Tuzu, sumağı ve naneyi istediğiniz miktarda ekleyin. Sumağın yoğun olmasını tavsiye ederim. Sonra kremayı da ekleyip karıştırın. En son da rendelenmiş havuçları bu karışımın içine ilave edin.

Haşlanmış olan karnıbahar ve biberleri geniş bir servis tabağına aktarın. Soğuduktan sonra sosunuzu üzerine ilave edin. Hepsi bu...

Bir salata olarak yenebileceği gibi iyi bir ara yemek olarak değerlendirilebilir. Hatta diyet yemeği olarak da kremasız haliyle yenebilir. Açıkçası ömrü hayatımda yaptığım en hafif yemektir de ayıptır söylemesi...

Haydi afiyet ola!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı