Mercimek Çorbası

Herkesin mercimek çorbası yapma usülü farklı... Bebeğim için bir çorba hazırlamak istemiştim. Ancak o çorba şu an ana sofranın gözdesi haline geldi. Herkesinkinden farklı ne var bilmiyorum. Bakalım.

Gerekenler:

  •  Bir buçuk çay bardağı kırmızı mercimek
  • Bir çay bardağı pirinç (eğer daha önce yaptığınız pilavdan kalanlar varsa onu da değerlendirebilirsiniz, sıkıntı yok)
  • Bir orta boy patates
  • Bir büyük boy havuç
  • yarım kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • zerdeçal
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • iki çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3/4 bardak süt
Evet suyu kaynatın yukarıdaki malzemeleri sırasıyla tencereye ilave edin. Ancak önceden patatesleri soyup  iki parçaya bölün; havuç için de aynı işlem söz konusu... (Sırasıyla dedim, ama hızınızı alamayıp zerdeçalı ve sonrasını da atmaya kalkmayın onlar için biraz daha yolumuz var.)

Sebzeler haşlandıktan sonra ki bunu anlamak zor olmaz. Mercimek ve pirinç de iyice şişmiş olacak. sebzeler de yumuşayacak. Şimdi... elektrikli bir blender alın. Ve tencerenin içine sokarak çalıştırın. İçerdeki tüm malzemeler sıvı hale geçip birbirine bulaşsın. Bu işlemden sonra önce sütü ilave edin. Sonra tuz, kimyon, karabiber, zerdeçal ve yağı ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Hadi bakalım. Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı