Kadınbudu Köfte

 
    1 yumurta
    1 kahve fincanı pirinç
    1 çay kaşığı kimyon kimyon
    1/2 çay kaşığı karabiber karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 adet iri kuru soğan
    600 g köftelik kıyma(azyağlı)

Hazırlanışta ise


    1/2 çay bardağı galeta unu
    1/2 çay bardağı buğday unu
    1 yumurta

Kızartmak için;

    2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
  
Bu sefer bir değişiklik yapıp malzemeleri önce verdim. Çünkü ana usülü bir kadınbudu köfte tarifi veriyorum. Herkes böyle yapar zaten.

Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın.

Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).

Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.

Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya... Evvvvetttt. Şimdi ise kızgın yağda kızartın.

Kadınbudu köfteyi sırf şu yoğurtlu karnıbahar salatasıyla hatıra fotoğrafı çektirsinler diye yapmadık. Haydi buyurun sofraya...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Arsızı Usülü Portakal Sulu Ispanak Yemeği

Karnıbaharlı Fırın Makarna (Körili beşamel sosu ile)

Ispanaklı Bulgur Pilavı